Onze laatste album:Appeltje eitje

 

The full and true story...

 

Retteketet Showband staat garant voor een 18 karaats feest. Met maar liefst 11 muzikanten op het podium en een vaste crew van 5 licht- en geluidsmensen zet deze feestband elke tent, zaal of kroeg op de kop!

 

Het  repertoire van Retteketet Showband is niet onder één noemer te vangen. Alles komt voorbij op een avondje Retteketet: van dance-classic tot meebruller uit de oude doos en van (neder)pophit tot smartlap. De band heeft maar één doel, namelijk een topfeestje bouwen! Energie, enthousiasme, fraaie outfits en een breed repertoire maakt Retteketet Showband geschikt voor alle leeftijden.

 

 

Historie

 

De oorsprong van de Retteketet Showband ligt in jongerencentrum Wip-Inn in Zevenaar. Voor het 25 jarig bestaan van dit café besloot het cabarettrio 'Los Zandtos' bestaande uit Han, Kristel en Bas, dat het leuk was om op zondagmiddag de zaal te vermaken met een aantal smartlappen. Al vlot waren enkele vrijwilligers/familieleden gevonden om aan dit feestproject deel te nemen. De gelegenheidsband kreeg de naam; "de Pergóla's" en er werd gestart met repeteren voor een eenmalige show.

 

De lustrumshow werd een succes. De setlist is twee keer gespeeld en de toon was gezet. 'Dit willen we vaker doen!' dachten de Pergóla's en promt diende Max zich aan als manager en zorgde voor een tour die 5 jaar zou duren.

 

Nieuwe band

November 2000 stopt de smartlappenband. De muzikanten besluiten dat het genoeg is geweest, niet wetende dat het muzikantenleven erg verslavend is. Al in 2001 verzamelt de harde kern van de band zich dan ook om een nieuw project te starten, 'tot donderdag' genaamd. De muziek van 'tot donderdag' verplaatst zich van smartlappen naar het 'Retteketet' repertoire. Het bleek echter niet te werken. Het roer werd radicaal omgegooit. Manager Max kwam weer in beeld. Het repertoire leende zich voor meer vocals, dus het zangeressenbestand werd uitgebreid. De naam werd veranderd in 'de Retteketet Showband'.

 

Blijvertje

Inmiddels maakt de harde kern van de band bijna 25 jaar samen muziek. Wat de toekomst brengen zal weet de band niet. Voorlopig genieten alle muzikanten stuk voor stuk van de mooiste hobby van de wereld: muziek en feest maken in alle hoeken van het land!

 

 

De Pergóla's